Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Как технологиите помагат на децата да изразяват мечтите си?

От 8 до 12 юни ще се проведе онлайн най-голямото младежко стартъп събитие в страната – форум "Изгряващи звезди", съобщи Милена Стойчева от JA Bulgaria

Как технологиите помагат на децата да изразяват мечтите си?

Снимка: Pixabay

Технологиите помагат на децата да се свържат по-отблизо и ги предизвикат да изразят по-смело мечтите си. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „Бизнес старт“, изпълнителният директор на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria) Милена Стойчева.

Още по темата

Тя разказа за предстоящото най-голямото младежко стартъп събитие в страната – форум "Изгряващи звезди", което през тази година ще се проведе за първи път онлайн от 8 до 12 юни.

Очакванията са в него да се включат над 1000 студенти и ученици, като те ще представят идеи, които решават реални бизнес предизвикателства.

Екипите работят в три направления – Интелигентни градове, Медицина и здравеопазване и Суровини и кръгова икономика.

„Искаме да насочим младите хора към онези тематики, които са свързани с доброто бъдещо развитие на планетата и към по-умен начин за включване на технологиите в живота ни“, посочи Стойчева.

Що се отнася до качествата, необходими за един млад предприемач, изпълнителният директор на JA Bulgaria обясни, че предприемачеството е нагласа и начин на мислене, и че това са хора, силно ангажирани от идеите и решенията, които представят и заявяват отговорна позиция към средата и обществото.

„Важно е предприемачите да имат постоянство и да бъдат устойчиво на всякакви бури, които предстоят и да бъдат добри екипни играчи“, каза Милена Стойчева.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
Ученето и работата от вкъщи изискват строга киберхигиена